Poniżej zlepka z ciekawych sytuacji nagranych rejestratorem jazdy.
Myślałem że tylko na filmikach made in russia widać pokaz ewintnego debilizmu, ale okazuje się, że hardkor (a raczej brak wyobraźni,kultury i mózgu, buractwo i zlewactwo) to także jedenaste przykazanie polskiego kierowcy.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
obejrzałem ten filmik siedząc wygodnie za biurkiem, ale noga nie raz mi leciała do hamulca....
Zamieszczone przez Big
Tak długo jak długo policja drogowa będzie zwracała uwage tylko na predkość, a wszystko inne olewała. Tak długo, jak po polskich drogach będzie można, praktycznie bezkarnie, jeździć po kielichu i bez prawka. Tak długo jak po polskich drogach będzie mozna jeździć przez parę lat nie natrafiając na żadną kontrolę drogową - chociażby profilaktyczną. Tak długo NIC SIĘ NIE ZMIENI !!
Powiedzcie mi jak ma być na drogach bezpieczniej jeżeli obok patrolu drogówki można DOSŁOWNIE, przejechać zmieniajac pas bez kierunku, z właczonymi przednimi przecimgielnymi w pogodny dzień, byleby tylko jechac z dozwoloną prędkoscią.
Jak ma być lepiej skoro policja nie reaguje na jazdę lewym pasem dopuszczając jednoczesnie do popełniania takich wykroczen ?! Jak ma być lepiej skoro policjanci w służbowych i cywilnych autach jeżdża jak chcą łamiąc wszystkie możliwe przepisy i późniwej głupio sie tłumacząc, że "akurat jechali na akcję".
Oczywiscie trzeba też zmienic sposób szkolenia i mentalnośc ludzi. Ale jak zmienic mentalnośc kogoś kto wie, że moze robić co chce, bo policja i tak ma to w d... i puki nie przekroczy predkości, to może czuć się bezkarnym ?? Jak zmienić mentalnośc kogoś, kto widzi, że policji wolno wszystko, a jemu już nie, że jak policjant przekroczy prędkosć to jest o.k. a jak on to jest piratem drogowym ??!!
Niestety, najłatwiej zarabia się mandaty na prędkości, bo nie trzeba użerać się z ludźmi, którzy juz za chwileczkę, no... Panie władzo, o tu... (za 10 km) skręcam w lewo...
Żenada, ale Policjant niestety tez kiepsko zna prawo, a radar jest dowodem z którym cięzko dyskutować.
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.